Lentosotakoulun Kilta

 

 

 

TOIMINTAA

Lentosotakoulun Killan vuosikokous pidettiin perinteisesti Kauhavalla toukokuun 26. päivänä 2007.


Vuosikokousohjelma aloitettiin perinteisesti seppeleenlaskulla "Lento-onnettomuuksissa surmansa saaneiden Muistomerkille". Kokouksen osanottajat järjestäytyneinä riviin Perinneaukiolle.
 

Seppeleenlaskupartio on palaamassa riviin: vasemmalta Lentosotakoulun johtaja, eversti Petri Tolla, Killan puheenjohtaja Pekka Kanninen ja hallituksen jäsen Aune Luoma.
 

Muistomerkki lähikuvassa. Koska samaan aikaan Kauhavalla vietti 50-vuotisjuhliaan parikin lentokurssia, seppeleitä kertyi kiven juurelle useampia!

Vuosikokous pidettiin tyylikkäässä auditoriossa Linnarakennuksessa.
Kuvassa osa kokouksen osanottajista, joita oli kertynyt paikalle poikkeuksellisen runsaasti.

 

Vuosikokouksen jälkeen kaikki kokouksen osanottajat lähtivät kahdella täydellä bussilla Kauhavan kaupungin keskustaan, jossa runsaan kutsuvierasjoukon läsnä ollessa Killan kuluvan vuoden suurin ja merkittävin projekti - "SAAB SAFIR"- muistomerkki - vihittiin virallisesti käyttöön ja ihailtavaksi.  Lisää projektista

Muuta tulevaa toimintaa

2007

Lentosotakoulun Killan esitelmäilta järjestetään jälleen Helsingin Suomalaisella Klubilla tiistaina 6. marraskuuta 2007 klo 18.00. Esitelmän pitäjäksi on lupautunut entinen Ilmavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Heikki Nikunen aiheenaan "Ilmavoimat tiedon toimittajasta sotien ratkaisijaksi".

2008 Toimintasuunnitelma

  • Killan vuosikokous ja 40-vuotisjuhla toukokuussa Kauhavalla
  • Killan esitelmätilaisuus marraskuussa Helsingissä

Perinnehuone

Killan Perinnehuoneen kehittämistä on jatkettu edelleen. Perinnehuoneen alullepanijana ja alusta alkaen sen primusmotorina ja nykyisenäkin "moottorina" on toiminut Mauno Reini.

Perinnehuonehan sijaitsee ns. Linnarakennuksessa, entisessä Päävartiossa. Se on muistoja herättävä kokoelma lentokoulutuksen perinnemateriaalia vuosikymmenien (lähes 80 vuoden!) varrelta. Kokoelmat karttuvat vuosi vuodelta.

Toimintavuoden aikana "museoomme" tutustui jälleen satoja henkilöitä. Mm. kaikille vuoden aikana Lentosotakoulussa palvelleille varusmiehille on esitelty tätä perinnehuonetta ja siten "istutettu" ilma-voimien perinnehenkeä nuoriin maanpuolustajiin. Samalla heille on kerrottu Killan toiminnasta ja tavoitteista.